Beiratkozás

Módosítás: 2024. 03. 25., Hétfő 13:47
Készült: 2024. 03. 25., Hétfő 13:46

ÓVODAI  BEIRATKOZÁS

Tisztelt  Szülők!

2024.04. 22-23-án , 800- 1500 lesz  az óvodai beiratkozás.

2024.04.05-én,  1500-1600 -között pedig szeretettel várjuk leendő óvodásainkat egy kis ismerkedésre, a Kiserdei Kukucskálóra a Kiserdei óvodába (Kesztölc, Óvoda utca 3.) Az óvodában felújítási munkálatok zajlanak!

2024.09.01-től  óvodakötelesek azok a gyerekek , akik 2024.augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Szabad férőhelyekre várjuk azon gyermekeket, akik 2024.09.01- 2025.08.31 között töltik be 3. életévüket, ők leghamarabb azon a napon vehetik igénybe az óvodai ellátást, amikor betöltik 2.5 életévüket.

„2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről  (6. /8. §  (2) *  A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. A szülő - tárgyév április 15. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a Kormány rendeletében kijelölt szerv (a továbbiakban: felmentést engedélyező szerv) felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. Ha az eljárásban szakértőt kell meghallgatni, csak az óvodavezető vagy a védőnő rendelhető ki, továbbá tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében az Eütv. 89. §-a szerinti általános járóbeteg-szakellátásban, vagy az Eütv. 91. §-a szerinti általános fekvőbeteg-szakellátásban részt vevő szakorvos rendelhető ki. Tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében a kérelem a tárgyév április 15. napja után is benyújtható. Az eljárási határidő ötven nap.”

 „Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, … lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető”

 

A beiratkozáshoz be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót (születési anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány), a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, TAJ kártyát,oltási könyvét, továbbá a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

A Kesztölci Kiserdei Óvoda „Horička”  szlovák nemzetiségi nevelést (nemzetiségi nyelv és hagyományok megismertetése, ápolása) és integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű  gyermekek nevelését , ellátását biztosítja. Az óvoda felvételi körzete Kesztölc település. Az óvoda 6.30-16.30 - ig van nyitva.

„Óvodaköteles gyermek esetében az EMMI rendelet 20. § (2) bekezdése alapján a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt. Bejelentési kötelezettségüket a www.oktatas.hu oldal Köznevelés menüpontjának Külföldre távozás bejelentése pontjából, vagy a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kulfoldre_tavozas_bejelentese linken elérhető elektronikus űrlap kitöltésével és postai úton történő beküldésével tudják teljesíteni.”

Az óvodában felújítási munkálatok zajlanak, kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek az épületben!

A döntésről  az óvoda vezetője legkésőbb 2024.05.23-ig  értesíti a szülőket.

Bővebb felvilágosítást kérhetnek előzetesen e-mailben, telefonon.   

              Nagyváriné Radovics Angelika, igazgató